Installatie tips voor Fieldbee Autosteer.

Bijgewerkt op: 14 mrt.

Installatievereisten voor standaardgereedschappen

De monteur dient over juiste en goede gereedschappen te beschikken waaronder:

· Middelgrote kruiskopschroevendraaier

· Inbus setje

· Doppensetje

· Ring- steeksleutel setje

· Momentsleutel met inbus-bitje

Voertuigvereisten

Controleer voordat u het MDU-G4-systeem installeert de volgende items op de trekker:

· Het stuursysteem van de trekker dient in goede staat te verkeren. Controleer dit voordat u met de installatie begint. Er mag geen speling zijn in de besturing en de trekker moet even ver naar links en rechts sturen.

· Het elektrische systeem en de accu van de trekker moeten in goede staat zijn.

· De trekker moet volledig worden gereinigd voordat het MDU-G4-systeem wordt geïnstalleerd. Een schone trekker verbetert de algehele installatie en kabelgeleiding

Als er problemen met de trekker worden ontdekt, moeten deze vóór het begin van de MDU-G4-installatie worden gerepareerd door een gekwalificeerde servicemedewerker voor de trekker.

Opmerking: Deze installatiehandleiding bevat waardevolle informatie voor het onderhoud van het MDU-G4-systeem. Nadat de installatie is voltooid, slaat u al deze handleidingen op een droge en makkelijk vindbare plaats op voor gebruik in de toekomst. De handleidingen zijn ook bij Doorgrond.nl op de site terug te vinden.

Voertuiginspectie

Voordat u het MDU-G4-systeem installeert, moet u controleren of de trekker en het stuursysteem van de trekker in goede staat zijn door een controle rondje te rijden. Controleer daarnaast de volgende items:

· Controleer of u de wielen zowel links- als rechtsom maximaal kunt sturen.

· Noteer de tijd die nodig is om het stuur van de trekker van volledig links naar volledig rechts te draaien en noteer vervolgens de tijd om zo snel mogelijk handmatig van volledig rechts naar volledig links te gaan. Dit zal later worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de stuurprestaties in orde zijn.

· Controleer of de trekker recht rijdt en niet naar één kant trekt wanneer deze in een rechte lijn rijdt.

· Controleer of er geen olielekkages zijn aan de trekke.

· Controleer op losse of versleten stuurcomponenten.

Als een deel van de trekker niet in goede staat verkeert, laat het systeem dan onderhouden door een gekwalificeerde technicus voordat u met de MDU-G4-installatieprocedure begint.

Hoe installeer ik een automatische besturing?

1. Neem de MDU – mechanische stuur unit. Het stuurtandwiel van de MDU dient onder het stuur geïnstalleerd te worden

2. Bevestigd aan het stuur.

3. Draai een anti-rotatiebeugel aan. Nadat u deze heeft geïnstalleerd, sluit u de MDU erop aan.

4. Sluit de kabels aan

5. Geniet van uw rit als andere klanten:

Doorgrond.nl biedt ook installatieservice!

Doorgrond.nl kan de autosteer kit ook voor u installeren, neem hiervoor contact met ons op.

Hoeveel tijd kost het om de autosteerkit zelf te installeren?

De installatietijd is afhankelijk van uw technische niveau. Het kan enkele uren duren. We raden ten zeerste aan om de bij geleverde handleidingen altijd door te lezen.

L2-ontvanger aansluiten

De ECU-S1 vereist de positie-informatie van een externe RTK GNSS-ontvanger. De ontvanger die NMEA-berichten levert, kan rechtstreeks op de ECU-S1 worden aangesloten via de RS-232 seriële interface.

De minimale configuratievereisten voor de RTK GNSS-ontvanger zijn als volgt:

· 38400 bps baudrate; 115200 wordt aanbevolen;

· GGA NMEA-berichten bij 10 Hz;

· VTG NMEA-berichten op 10 Hz;

· ZDA NMEA-berichten op 1 Hz;

· De resolutie van positiegegevens moet ten minste 6 decimalen hebben; 8 decimalen wordt aanbevolen;

· RTK, DGPS, OmniSTAR™ of andere correctiemodus die de positiekwaliteit verbetert, worden ten zeerste aanbevolen.

Als u een FieldBee L2 RTK-ontvanger heeft, kunt u de installatiehandleiding hier vinden

Figuur 1-6 L2 RTK GNSS ontvanger Aansluitingen

Figuur 1-6 toont de aansluiting van de L2 RTK GNSS-ontvanger. Diagram toont de ontvanger die rechtstreeks op ecu-s1 is aangesloten.