• Foto van schrijverJorick Lambers

Starten met Fieldbee. Hoe installeer ik de Fieldbee ontvanger goed op mijn trekker?

Bijgewerkt op: 9 feb. 2022

Ga je van start met Fieldbee? In dit artikel is in 3 stappen beschreven hoe je de ontvanger van Fieldbee goed op je trekker installeert.. Kom je er toch niet uit of heb je een vraag? We helpen je graag: Neem contact op!

Heb je de Fieldbee app nog niet geïnstalleerd? Volg dan eerst deze stappen om de Fieldbee app te installeren.

Stap 1: Bevestigen van de Fieldbee L2 ontvanger op het dak van uw trekker

• Pak de meegeleverde metalen plaat uit, bevestig de L2 ontvanger aan de metalen plaat.

• Bevestig de metalen plaat bovenop de cabine van de trekker op een plaats waar u gemakkelijk bij de Fieldbee RTK GPS ontvanger kan.

• U kunt de Fieldbee GPS ook op een andere trekker gebruiken, het systeem is zo ontworpen dat het makkelijk uitwisselbaar is tussen trekkers

Stap 2: Herstarten van de Fieldbee Toolbox app instellingen op te slaan

• Als u de plek voor de ontvanger heeft gekozen zet u deze in de toolbox app van Fieldbee, zo weet het systeem precies waar de ontvanger gepositioneerd is.

• Als u aanpassingen aan de instellingen in de toolbox app heeft gemaakt dient u de app opnieuw op te starten om de wijzigingen goed op te slaan.

Stap 3: Geef de tablet een goede plek in de cabine

• Geef de tablet een plaats in de cabine van waar u deze goed kan zien en bedienen.

• Denk hierbij bijvoorbeeld aan de voorruit of aan de rechter deur, dit kan door middel van een zuignap aan het raam.

• Als u alles heeft geïnstalleerd bent u klaar voor het rijden met de Fieldbee RTK GPS.

Alles is nu klaar om aan het werk te gaan. Heeft u nog vragen?