top of page

Fieldbee Trekker GPS systemen met hoge precisie én betaalbaar

FieldBee GPS besturing

Doorgrond.nl is DE enige Nederlandse dealer van Fieldbee GPS systemen. Doorgrond.nl staat garant voor de verkoop, installatie en service door geheel Nederland. Doorgrond.nl heeft al veel eigen ervaring met de Fieldbee systemen en helpt u graag naar een passende GPS oplossing voor op uw bedrijf! 

Hoe werkt FieldBee GPS?

De trekker staat in contact met satellieten via de GNSS RTK ontvanger van Fieldbee, de nauwkeurigheid van plaatsbepaling ligt hiermee beneden één meter en van werkgang naar werkgang op 20-50 centimeter. Met gebruik van een correctiesignaal stijgt de nauwkeurigheid naar 0-4 centimeter. De overlap van de bewerkingen is tot een minimum beperkt, hiermee bespaart u tijd en geld. Door autosteer toe te passen hoeft u zelf ook niet meer te sturen, dit terwijl u wel dezelfde nauwkeurigheid hanteert.

GPS RTK correctiesignaal zonder apart duur abonnement

Bij Fieldbee hoeft u geen RTK signaal abonnement. Het is mogelijk zulke kosten te besparen door zelf een basisstation aan te schaffen. Met Fieldbee RTK GPS is het mogelijk om een RTK correctiesignaal zelf te genereren.

Download FieldBee RTK GPS app om te sturen

Uniek concept: Modulaire opbouw

De eerste module is het begin, met meer modules kiest u zelf hoe nauwkeurig u het wilt: 

  1. Download de app, deze werkt op verschillende Android systemen en tablets. Met de app kun je gelijk aan de slag zonder dure terminals te kopen. De nauwkeruogheid is 10-20 centimeter, hiermee wordt maaien, harken en kunstmeststrooien een eitje.

  2. Zet de GNSS RTK ontvanger op het dak van de trekker, verbindt met de app en je beschikt gelijk over een nauwkeurigheid van +/- 2 centimeter met een bereik tot wel 20 kilometer. 

  3. Verbind de GNSS RTK ontvanger met een Fieldbee basisstation om gebruik te kunnen maken van het GPS correctiesignaal.

  4. Het integreren van autosteer in de trekker (mechanisch of hydraulisch). Je kan bewerkingen uitvoeren zonder te hoeven sturen. Na tien hectare begint het systeem zichzelf al terug te verdienen.

Fieldbee voor CNH en Ploeger

Alternatief voor MoveRTK

Logo van Fieldbee RTK GPS besturing

Fieldbee heeft duizenden klanten, maar wist u ook dat Ploeger en CNH er gebruik van maken. Bij CNH wordt de techniek gebruikt voor een exclusieve en op maat gemaakte navigatieoplossing ontwikkelen voor Case IH JX ProGuide en New Holland TDD MasterDrive-tractoren, met behulp van het FieldBee-tractornavigatiesysteem. In plaats van conventionele terminaloplossingen gebruikt FieldBee smartphones en een Internet of Things (IoT) -architectuur, waardoor de oplossing betaalbaar, bij te werken en modulair en tegelijkertijd zeer nauwkeurig is. 

Maak je eigen GPS RTK ‘correctiesignaal’. Verbind de GNSS RTK ontvanger op uw trekker met uw RTK basisstation om uw eigen correctiesignaal via Fieldbee te ontvangen. Geen MoveRTK meer nodig. Één abonnement voor al uw Fieldbee apparatuur.

Wat maakt Fieldbee betrouwbaar?

  • De technologie van Fieldbee wordt al in meer dan 50 landen gebruikt

  • Meer dan 10 jaar ervaring in precisie technologie voor boeren en tuinders

  • De Fieldbee app voor de telefoon is al meer dan 200.000 keer gedownload!!

FieldBee RTK GPS kopen
bottom of page