top of page

EcoRobotix ARA spotsprayer tegen ridderzuring en andere onkruiden in grasland

Ridderzuring in grasland wordt door Ecorobotix ARA spotsprayer aangepakt

Impact van Ridderzuring

Ridderzuring is een ongenode gast in het grasland, deze onsmakelijke plant wordt niet door de koeien opgegeten en kan rustig zijn gang gaan tussen het gras. De ridderzuring wordt een grote plant met een diepe wortelpen en waar deze plant groeit kan geen gras meer groeien. Dit zorgt voor opbrengst derving van het gras. Om dit in getallen uit te drukken, Agrifirm maakte de berekening van een opbrengst derving van tussen de €400 en €600 per hectare bij een hoge onkruiddruk.

 

Aanpak van Ridderzuring met EcoRobotix ARA spotsprayer

De EcoRobotix ARA herkent de ridderzuring en de andere onkruiden als distels in het grasland en bespuit deze plaats specifiek met een veel lager middelen verbruik als een vol-veldsbespuiting. Het gras ondervindt weinig tot geen hinder van de bespuiting omdat deze alleen op de onkruiden wordt uitgevoerd. En met een werkbreedte van 6 meter en een rijsnelheid tot wel 7 kilometer per uur is de capaciteit van de machine ook nog eens erg hoog, zo schiet het lekker op met het plaats specifiek bestrijden van ridderzuring en andere onkruiden.

 

Het onkruid moet wel voldoende (nieuw) bladoppervlak hebben voor de bespuiting, een paar week na het maaien is daarvoor het perfecte moment. De nieuwe bladeren nemen het middel goed op en zo heeft u een succesvollere bestijding. De bespuiting kan ook vlak voor de winter uitgevoerd worden, dan heeft het gras de kans om in de wintermaanden de onkruidplekken te heroveren en zo heeft u een mooie eerste snede gras in het aankomende jaar.

 

Meer informatie hoe de EcoRobix ARA spotspayer werkt

Wilt u meer informatie over de EcoRobotix ARA? Neem dan gerust contact met ons op.

Impressie van de EcoRobotix ARA tijdens demo afgelopen voorjaar

Onderstaande foto's zodat u een impressie kan krijgen van de omvang en de werking van de EcoRobotix ARA spotsprayer. 

Onder de kap van de Ecorobotix ARA spotsprayer is te zien hoe de Ecorobotix ARA de cameras die ridderzuring in grasland herkenner
Bovenaanzicht van de Ecorobotix Ara, niet in grasland maar tijdens een demo afgelopen voorjaar
Doorgrond logo op achterkant van de Ecorobotix ARA spotsprayer
bottom of page