top of page

WIFO camera side-shift

WIFO-Anema BV en Doorgrond staken vorig jaar de koppen bijeen en starten de ontwikkeling van de cameragestuurde side-shift. Door de gebundelde krachten van de twee bedrijven weet Doorgrond gebruik te maken van de sterke naam van WIFO-Anema wat betreft constructiewerk van landbouwmachines en WIFO-Anema van de specialistische kennis van precisietechnieken van Doorgrond. Hiermee zetten de bedrijven in op de groeiende vraag naar schoffeltechniek door een beperkter bestrijdingsmiddelenpakket en het groeiende tekort in de arbeidsmarkt.

 

Onder het credo Simply Smart brengen de bedrijven de cameragestuurde side-shift in de markt, voor het komende seizoen worden 5 van deze machines in de markt gezet voor demonstratiedoeleinden. Hierbij zorgt Doorgrond ervoor dat de dealers hierbij goed worden opgeleid en dat de machines bij de eindgebruikers optimaal kunnen schoffelen.

 

Technisch is de eerste versie voorzien van bewezen cameratechniek en heeft deze een slag van 30 centimeter. De side-shift is zowel voor als achterop de trekker te gebruiken en is te voorzien van steunwielen voor de stabiliteit.

 

Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) in Beerta zette het eerste prototype in voor het schoffelen van sperziebonen en is er zeer tevreden over.

Schoffelbalk bij WIFO camera side-shift

Natuurlijk werkt de side-shift met allerlei schoffelbalken die via de drie-punts hef gekoppeld kunnen worden aan de trekker. 

Via Doorgrond.nl kunnen we u de ZIBO schoffelmachine aanbieden, in combinatie met de WIFO camera side-shift. 

bottom of page