• Jorick Lambers

Starten met Fieldbee. Hoe installeer ik de Fieldbee Android app op mijn tablet of telefoon?

Bijgewerkt op: 9 minuten geleden

Ga je van start met Fieldbee? In dit artikel is in 7 stappen beschreven hoe je de app van Fieldbee op je telefoon installeert. Kom je er toch niet uit of heb je een vraag? We helpen je graag: Neem contact op!

Stap 1: Uitpakken en klaarzetten

• Pak de door u bestelde spullen uit en pak ook alvast een bakje koffie.

• Als u de Fieldbee GPS spullen heeft uitgepakt en heeft gecheckt of u alles heeft ontvangen kunt u beginnen.

Stap 2: Installeer de Fieldbee toolbox app en Fielbee navigatie app

Stap 3: L2 ontvanger en basisstation toevoegen aan Fieldbee toolbox app

• Zet de L2 ontvanger en het basisstation aan.

• Open de toolbox app, en klik dan op L2 device.

• In de lijst multicast network devices verschijnen de gekoppelde Fieldbee systemen.

• Het is erg belangrijk dat beide ontvangers onder de open lucht staan binnen het bereik van een wifi signaal.

Symbool van het Fieldbee basisstation in de Fielbee app
Basisstation

Symbool van de Fieldbee L2 ontvanger in de toolbox app
L2 ontvanger

Stap 4: Verander het Wifi netwerk van de Fieldbee L2 ontvanger

• Klik op het symbool voor de L2 ontvanger

• Verander bij de optie wifi het wifi netwerk naar het eigen netwerk

• Vul het wachtwoord in. In het plaatje hieronder is het optie menu voor de instellingen te zien.

Het optiemenu voor instellingen
Optiemenu voor instellingen Wi-Fi

Stap 5: Verander het wifi netwerk op het Fieldbee basisstation

• Herhaal deze stap voor het basisstation.

• Zorg dat beide apparaten met dezelfde wifi verbonden zijn onder de open lucht. Als beide apparaten verbonden zijn met de wifi gaat u via het instellingenmenu van de L2 ontvanger het basisstation aan de L2 ontvanger koppelen.

Stap 6: Koppel het Fieldbee basisstation aan de Fieldbee L2 ontvanger

• Dit doet u door bij de instellingen van de L2 ontvanger op de Base te drukken.

• U vult hier het nummer van het basisstation in of u scant de QR code op de onderkant van het basisstation met de camera van het tablet.

• Als het basisstation verbonden in met de L2 ontvanger gaat u naar de tractor navigatie app.

Stap 7: Open de Fieldbee navigatie app

• Klik knop om naar de navigatie app to toe te gaan.

Knop om naar de Fieldbee navigatie app toe te gaan
Navigatie app

• De Fieldbee RTK GPS navigatie app werkt nu en ziet er als volgt uit:

Door op de grote gele plus te klikken in de Fieldbee app opent u de optie voor het opnemen van de AB-lijnen en het recht rijden met RTK GPS. In dit menu kunt u ook de instellingen van de werktuigen en de trekkers uitvoeren.
Grote plus klikken voor AB-lijnen

• De nauwkeurigheid kunt u zien

Rechts-bovenin de Fieldbee app is de nauwkeurigheid van de RTK GPS zien
Nauwkeurigheid

Vervolgstap - nu de app succesvol is geïnstalleerd, kijk hier hoe je de ontvanger goed op de trekker installeert.

Op ons YouTube kanaal staat een tutorial voor het installeren van de Fieldbee app. Hier wordt u stapsgewijs door de installatieprocedure geleid door Han Hilbrands.