top of page

Wat is de EcoRobotix ARA spotsprayer?

Over EcoRobotix

EcoRobotix is een Zwitsers bedrijf dat met behulp van algoritmes, Artificial Intelligence en cameratechniek gewassen herkent en deze kan bespuiten met uiterste precisie zoals wij dat van de Zwitsers gewend zijn.

ARA is de gedragen spotsprayer van EcoRobotix met een werkbreedte van 6 meter. De spuitunit bevindt zich achter in de hef van de trekker, de tank met spuitmiddelen en schoon water zit voor in de hef. Met behulp van zes camera’s, algoritmes en Artificial Intelligence worden het gewas en de onkruiden herkent.

De computer stuurt één van de 156 spuitdoppen aan om te openen boven het onkruid, zo wordt alleen het onkruid bespoten. Op deze manier is een middelenbesparing tot 95% haalbaar. De bewerkingssnelheid van de EcoRobotix ARA spotsprayer is 7 km/uur of 4 hectare per/uur. Bekijk hier meer over het bedrijf EcoRobotix.

Aardappelopslag

De EcoRobotix ARA spotsprayer blinkt uit in de bestrijding van aardappelopslag. De algoritmes van EcoRobotix herkennen gewassen als: bieten, cichorei en uien. De aardappelopslag kan in deze gewassen goed worden bestreden, met zowel selectieve als niet-selectieve middelen. Door de hoge precisie van de spotsprayer wordt alleen de aardappelopslag bespoten. Ga onderstaand naar praktijkpagina over de spotsprayer bij aardappelopslag of ga gelijk hier al naar de Ecorobotix ARA spotsprayer met een werkbreedte van 6 meter.

Ecorobotix ARA spotsprayer bestrijd aardappelopslag

Ridderzuring

EcoRobotix ARA spotsprayer vind zijn weg uistekend op grasland. Met ridderuring als ene veelvoorkomend probleem, is deze dan ook met de EcoRobotix aan te bespuiten. Onderstaand meer informatie over de impact en de aanpak van ridderzuring met de EcoRobotix ARA spotsprayer. 

EcoRobotix ARA bespuit ridderzuring in graslang
bottom of page