top of page

Wat is de ecoRobotix ARA spotsprayer?

ecoRobotix, Zwitserse precisie

Voor agrariërs is het van belang de gewassen zoveel mogelijk te sparen bij bespuitingen, met de spotspraytechnieken van ecoRobotix is dit mogelijk. Met slimme software in combinatie met de camera’s weet de machine de onkruiden te bespuiten op een oppervlakte van 6x6 cm waarbij de machine het gewas zo veel mogelijk spaart. 

De ecoRobotix ARA spotsprayer blinkt uit in het bestrijden van aardappelopslag en onkruiden in de bieten, uien, cichorei en wortelen.

De computer stuurt één van de 156 spuitdoppen aan om te openen boven het onkruid, zo wordt alleen het onkruid bespoten. Op deze manier is een middelenbesparing tot 95% haalbaar. De bewerkingssnelheid van de EcoRobotix ARA spotsprayer is 7 km/uur of 4 hectare per/uur. Bekijk hier meer over het bedrijf ecoRobotix.

Ecorobotix ARA spotsprayer bestrijd aardappelopslag

Aardappelopslag

De ecoRobotix ARA spotsprayer blinkt uit in de bestrijding van aardappelopslag. De algoritmes van ecoRobotix herkennen gewassen als: bieten, cichorei, uien en wortelen. De aardappelopslag kan in deze gewassen goed worden bestreden, met zowel selectieve als niet-selectieve middelen. Door de hoge precisie van de spotsprayer wordt alleen de aardappelopslag bespoten. Zo is gewasschade/ groeiremming tot een minimum beperkt. Lees onderstaand meer over de praktijkervaringen op de praktijkpagina over de ecoRobotix spotsprayer tegen aardappelopslag .

Of klik gelijk door naar de ecoRobotix ARA spotsprayer met een werkbreedte van 6 meter.

Ridderzuring

De ecoRobotix ARA spotsprayer vindt zijn weg uitstekend in grasland. Ridderzuring is een veelvoorkomend probleem in grasland, de ecoRobotix ARA kan deze dan ook plaats specifiek met exacte precisie bespuiten. Onderstaand meer informatie over de impact en de aanpak van ridderzuring met de ecoRobotix ARA spotsprayer. 

EcoRobotix ARA bespuit ridderzuring in graslang

Ecorobotix ARA spotsprayer pakketkeuze

Hier vind u meer informatie over de pakket-keuze voor support en licentie.  

Ecorobotix ARA spotsprayer in het nieuws

Er zijn inmiddels vele artikelen geschreven over de werking van de ARA spotsprayer.

Enkele vind je hier: 

bottom of page