top of page

FARMDROID

Farmdroid is een Deens bedrijf dat s ’werelds eerste volledig elektrisch aangedreven autonome zaai- en schoffelrobot bouwt, dit is de FD20. Doorgrond.nl brengt u graag in contact met deze fascinerende machine.

Met de Farmdroid FD20 word jij weer boer en kan jij 24 uur per dag autonoom zaaien. De farmdroid FD20 is een lichtgewicht autonome zaai- en schoffelrobot waarmee verschillende gewassen te zaaien en schoffelen zijn. Bij Farmdroid zegt men: ‘’als de FD20 het kan zaaien kan deze het ook schoffelen.’’  Hierbij is te denken aan biologische suikerbieten, voederbieten, cichorei, spinazie, uien en verschillende soorten kruiden. De machine kan gedurende het seizoen tot maximaal 20 hectare zaaien en vervolgens ook schoffelen. Met behulp van een zonnepaneel wordt de FD20 opgeladen en hierdoor kan de Farmdroid gedurende het gehele seizoen op het perceel verblijven.

Met zijn eigen gps-basisstation weet de machine op de centimeter nauwkeurig waar die de gewassen zaait en dus ook waar die omheen moet schoffelen. Via dit principe is het mogelijk om zowel tussen de gewasrijen als in de gewasrijen te schoffelen.

Hoe ga je dan met een Farmdroid FD20 aan de slag?

Het begint met het de keuze van het juiste gewas en de optimale grondbewerking, het is een robot maar de standaard landbouwpraktijk blijft noodzakelijk. Hierna bepaal je de rijafstand, het maximale aantal zaaielementen op de Farmdroid FD20 zijn 8. Hiermee zijn zaaiafstanden van zoveel 22.5cm tot 75 cm mogelijk. Vervolgens zaait de FD20 het gewas en onthoud de exacte locatie van het gezaaide zaadje. De FD20 kan gelijk na het zaaien beginnen met wieden, de eerst schoffelbewerking kan blind gebeuren omdat de locatie van de zaden bekend is. Zo blijft de onkruiddruk vanaf het zaaimoment laag. Met een maximale capaciteit van 20 hectare zal de FD20 om de 3 à 4 dagen het gehele perceel hebben geschoond om vervolgens weer opnieuw te starten met het schoffelen. Zo waakt de FD20 constant over het gewas.  

Mocht jij een Farmdroid FD20 overwegen, dan bieden de precisielandbouw experts van Doorgrond.nl jou de noodzakelijke kennis om met dit nieuwe landbouwsysteem aan het werk te gaan. Jouw gewassen presteren op het hoogste niveau door middel van de kennis van Doogrond.nl. De experts hebben ervaring met veel verschillende robot- en slimme technieken en delen deze kennis graag met u. Al deze kennis ligt aan uw voeten.

Heeft u vragen over de Farmdroid of wilt u deze bestellen? Neem contact met ons op via: 0627396063

 

Benieuwd naar het verhaal van een echte gebruiker en zijn ervaring met financieel rendement? Lees het hier op ducksize.

 

En bekijk ook de FarmDroid FD20 in onze webshop: 

FarmDroid FD20 vooraanzicht
Farmdroid FD20 in uien
Farmdroid FD20 aan het zaaien
bottom of page