Rasterzaaien met robots

Met de Kverneland Optima techniek is het mogelijk om in vierkant of ruitverband te zaaien. Door dit toe te passen wordt er gegarandeerd dat elke plant perfect in vierkant of ruitverband configuratie wordt gezaaid en groeit. Het grote voordeel hiervan is dat de onderlinge afstand tussen de planten over het gehele perceel gelijk is zodat er ook overdwars door te schoffelen is.

Schoffelen met robots

Doorgrond beschikt over twee schoffels die tussen de Robotti's gehangen kunnen worden voor een hoge schoffelcapaciteit. Als u gebruik heeft gemaakt van de vierkant of ruitverband zaaitechniek is het ook mogelijk om dwars op de zaairichting te schoffelen. Hiermee verhoogd u de schoffel intensiteit aanzienlijk, er kunnen arbeidsbesparingen tot 60% op treden!

Zaaien met robots

Bij doorgrond kunt u ook terrecht voor het "conventioneel" zaaien van gewassen, denk hierbij aan het zaaien van bieten(suiker en voeder), pompoenen, mais, veldbonen, sperziebonen en zonnebloemen. 

Spotspraying met robots

Doorgrond gaat aan de slag met het spotsprayen met robots, dit om onder andere aardappel opslag te bestrijden en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. De spotspray techniek is in verschillende gewassen toe te passen, past dit ook binnen uw bedrijf neem dan gerust contact met ons op.