Gezocht: Doorgrond.nl is op zoek naar percelen om te spitten, ruggen frezen, woelen, schoffelen en zaaien.


Zet u zwaar in op het stapsgewijze verbeteren van uw bodem of die van uw klant?

Heeft u problemen met de beschikbaarheid van werknemers of heeft u moeilijkheden met het inplannen van de werkpieken gedurende het seizoen? 

Wilt u net iets meer voor uw klanten of uw eigen bedrijf betekenen?

Maak dan kennis en doe ervaring op met autonome mechanisatie. Vanuit Doorgrond.nl willen we voor het komende seizoen autonome werkzaamheden aanbieden:

 • Een keer spitten of diepwoelen dwars over het land, in plaats van de gewone rijrichting? -> de robot neemt het u niet kwalijk en toont inzicht in uw perceel door middel van de data van uw perceel vast te leggen.
   

 • Met alle rust het land voor het zaaien of poten klaarleggen? -> de robot gaat op de gewenste snelheid de werkzaamheden aan
   

 • Mooie rechte lijnen tijdens het zaaien en daarnaast ook nog een optimale route kiezen voor minimaal brandstofverbruik? -> samen met Doorgrond.nl word op basis van de planning tool de optimale route per perceel berekend en door de robot op centimeter niveau uitgevoerd
   

 • Optimale grondbewerkingen omdat de grondbewerking op haplengte wordt uitgevoerd

 

De machine is geschikt voor veelvoorkomende werkzaamheden. Met een standaard driepuntshef voor en achter, 156pk, een aftakas met traploze toerental regeling van 0-1000rpm1, RTK GPS en een traploos instelbare snelheid van 0-13km/h loopt de robot met een maximale bodemdruk van 0,5kg/cm² over uw land. Maak daarbij gebruik van uw standaard werktuigen. De machine betaalt u per gebruiks-uur, tijdens de werkzaamheden wordt u intensief begeleid door de specialisten van Doorgrond.nl.
 

Vraag gerust naar wat wij en de robots nog meer voor u kunnen betekenen: 06-20845687 of 0627396063

 

Muziek van: http://frametraxx.de/

De haplengte en werksnelheid zijn eenvoudig in te stellen voor in het perceel en op de kopakker. De intelligente machine regelt zelf de rijsnelheid terug zodra het dichtbij de kopakker komt, de haplengte blijft hierbij hetzelfde als in het perceel.

Grond spitten met de AgXeed en Imantis geeft belangrijke voordelen:

 1. Geen harde bovenlaag.

 2. Een betere zuurstofopname van de grond.

 3. Een betere indringing van water.

 4. Een hogere capillaire werking.

 5. U krijgt een digitaal beeld van uw grond.

Neem gerust contact met ons op dan kijken wij wat Doorgrond.nl en de robot nog meer voor u kunnen betekenen.
Wij horen graag van u: https://www.doorgrond.nl/contact

Screenshot 2020-07-28 at 19.58.47.png

Rasterzaaien met robots

Met de Kverneland Optima techniek is het mogelijk om in vierkant of ruitverband te zaaien. Door dit toe te passen wordt er gegarandeerd dat elke plant perfect in vierkant of ruitverband configuratie wordt gezaaid en groeit. Het grote voordeel hiervan is dat de onderlinge afstand tussen de planten over het gehele perceel gelijk is zodat er ook overdwars door te schoffelen is.

Schoffelen.jpg

Schoffelen met robots

Doorgrond beschikt over twee schoffels die tussen de Robotti's gehangen kunnen worden voor een hoge schoffelcapaciteit. Als u gebruik heeft gemaakt van de vierkant of ruitverband zaaitechniek is het ook mogelijk om dwars op de zaairichting te schoffelen. Hiermee verhoogt u de schoffel intensiteit aanzienlijk, er kunnen arbeidsbesparingen tot 60% op treden!

DSC01067.JPG

Zaaien met robots

Bij doorgrond kunt u ook terrecht voor het "conventioneel" zaaien van gewassen, denk hierbij aan het zaaien van bieten(suiker en voeder), pompoenen, mais, veldbonen, sperziebonen en zonnebloemen. 

Spotspraying.jpeg

Spotspraying met robots

Doorgrond gaat aan de slag met het spotsprayen met robots, dit om onder andere aardappelopslag te bestrijden en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen. De spotspray techniek is in verschillende gewassen toe te passen, past dit ook binnen uw bedrijf neem dan gerust contact met ons op.