top of page
  • Foto van schrijverHan Hilbrands

Vergelijk Fieldbee Powersteer met Fieldbee Autosteer

Powersteer is DE introductie van Fieldbee in 2023, gebaseerd op de vragen uit de markt.


Fieldbee Powersteer wordt geïntroduceerd in het voorjaar van 2023. De Powersteer nog een drempel weg voor het automatisch recht rijden met RTK-gps. Waar eerdere Fieldbee Autosteer systemen uit (heel) veel onderdelen bestaan en veel installatie tijd behoeven is de Powersteer een verbeterd ontwerp met minder componenten en is op een eenvoudigere manier te installeren.

In een kwestie van 20 minuten tegenover enkele uren is er te wisselen van trekkers. Bijna alle bestaande trekkers zijn uit te rusten met Fieldbee Powersteer op RTK GPS.


Naast de eenvoudigheid van het omzetten is er een optionele gecertificeerde Fieldbee tablet verkrijgbaar, dit geeft meer stabiliteit tijdens het werken met de Powersteer. Ook geeft dit meer eenvoud in de bediening doordat er geen 3rd party applicaties een probleem kunnen zijn.


De Fieldbee Powersteer set bestaat uit een ontvanger, een tablet en het PowerWheel. De ontvanger ontvangt het GPS-RTK signaal over het internet en kan worden verkregen via moveRTK, een basisstation vanuit Fieldbee of een ander Basestation van Trimble, John Deere etc.… Met dit RTK-correctiesignaal kan de trekker automatisch recht rijden met een nauwkeurigheid van 0-2 centimeter. De tablet is voorzien van een simkaart met internet, deze zorgt voor een draadloze connectie met de ontvanger. Deze communiceren constant met elkaar en sturen het signaal door naar de PowerWheel die op zijn beurt de stuurbewegingen uitvoert.

Heeft u nog andere vragen over de Fieldbee Powersteer, neem dan contact met ons op.


Een schematische weergave van de onderdelen van de Fieldbee Powersteer
Schematische weergave Fieldbee Powersteer

コメント


bottom of page