High-tech in ultieme combinatie: Lichte en autonome Agrointelli Robotti met Optima precisie-zaaimachine

Nieuwe frame voor zaaimachine, om op Agrointelli Robotti te passen

Wij zijn op het moment druk bezig om in het kader van het Robs4Corps subsidieproject de Kverneland Optima precisiezaaier aan te passen. Het uiteidenlijk doel is om de zaainachine passend te maken zodat deze tussen de Robotti van AgroIntelli past. Om dit te kunnen realisren hebben wij een geheel nieuw frame gelast voor het opbouwen van de zaaimachine. Wij willen graag autonoom gaan zaaien in het voorjaar, dus zonder aansturing van een bestuurder op de zaaicombinatie. Dit realiseren wij met het gebruik van de Robotti en de van een afstand observeren van de terminal van de Kverneland Optima precisiezaaier.

Doel: Precies tussen de twee motorunits van de Robotti veldrobot

Het frame is smaller gemaakt zodat deze tussen de twee motorunits van de Robotti past, de zaaibakken komen iets schuin te staan om voldoende ruimte te houden voor het heffen van de machine. Ook hebben we een gereedschapskist drager toegevoegd aan het ontwerp om zo ter plekke service uit te kunnen voeren mocht dit nodig zijn. Aan de andere kant is een drager gemaakt voor de koffer met zaaischijven zodat ook deze ter plekke gewisseld kunnen worden. 

Ook geinteresseerd in lichte autonome machines of rasterzaaien?

Wij hopen vele vruchtbare hectares te kunnen gaan zaaien in het aankomende voorjaar. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een gesprek over de mogelijkheden.