top of page

De kennismaking met robotica in de agrarische sector.

Doorgrond.nl, de enige in Nederland met al meer dan 3 jaar robot ervaring onder de riem. Laat u door ons meenemen in de nieuwe wereld van robotica en slimme technieken.

 

Onze unieke ervaringen

Met onze jarenlange ervaring hebben wij al een hoop meegemaakt, zo heeft Doorgrond.nl al meer dan 200 hectare autonoom bewerkt met onder andere de Robotti van Agrointelli. Een marathon van 24 uur non-stop zaaien op de Nederlands-Belgische grens. Hier het internetabonnement van de robot leegrijden en eerst deze moeten opwaarderen om de kopakkers af te zaaien, zo maar eens een grabbel uit de ton van zaken die ook komen kijken bij het werken met robotica en autonome technieken. Wij weten als geen ander: een robot kopen is één ding maar ook daadwerkelijk efficiënt mee aan het werk gaan is iets heel anders!

 

Met of zonder cabine

Robotica is er in vele verschillende vormen, maten, groottes en inzetbaar voor vele toepassingen. De grootste verschillen zitten vooral in het wegnemen van de cabine op verschillende robotica platformen, er zit immers niemand meer ''op'' de robot. Agrointelli Robotti is hier een goed voorbeeld van. Een werktuigdrager zonder cabine voor autonoom werken. Een andere kant van de medaille is iQuus Autonomy, een retrofit kit om van uw trekker een autonoom werkend voertuig te maken. Zo kunt u nog in alle luxe van de cabine naar het perceel rijden en daar de trekker zelf het werk laten doen. En dit alles onder CE-keurmerk!

Met iQuus Autonomy kunt u uw trekker ook nog als ''gewone'' trekker gebruiken als er even geen autonome werkzaamheden zijn, zo levert u niet in op de inzetbaarheid van uw machinepark. 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

image (2).png
Agrointelli Robotti robot zaait met Optima zaaimachine

Een akker autonoom gezaaid met Agrointelli

Doorgrond.nl heeft al meerdere akkers compleet ingezaaid met behulp van autonome robotica. Een stap in de juiste richting als het gaat om een stuk arbeidsverlichting voor agrarische ondernemers. 

Agrointelli Robotti met wiedeg om te schoffelen

Autonoom de strijd aan gaan met onkruid

De toepassingen van de robotica is zo breed als de machines die u aan de robot koppelt, zo is het mogelijk om bijvoorbeeld autonoom te wiedeggen of te schoffelen. 

DSC03517c.jpg

Schoffelen met een camera en sideshiftbok.

De stap naar autonoom nog te groot? Dan introduceren wij u graag onze eigen ontwikkelde camera gestuurde sideshiftbok. De camera’s volgen de gewasrijen en hiermee toveren wij uw eigen schoffel om tot een ware precisieschoffel.

EcoRobotix ARA spotsprayer herkent aardappelopslag

Bestrijdt onkruid en aardappelopslag met ecoRobotix ARA

Bent u zat van het eindeloos lopen in de bieten en uien om die ellendige aardappelopslag aan te stippen? Dan introduceren wij u graag de ecoRobotix ARA, de beste high precision spotsprayer op de markt. De ARA neemt het voor u over en stipt voor u. Met een werkbreedte van 6 meter en een rijsnelheid tot 7km/uur, bewerkt u tot 4 hectare per uur. Wilt u dit gemak op uw bedrijf ervaren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en de kosten.

Schoffelen
Schoffel met sideshift
Spotspraying
Rasterzaaien
bottom of page