top of page
  • Foto van schrijverjoricklambers

Hoe schoffel je op het scherpst van de snede.


Schoffelen is een kunstvorm op zichzelf in de akkerbouwsector, zowel in de biologische- als gangbare teelten. We weten allemaal dat we schoffelen tegen de onkruiden maar hoe zorg je voor het beste resultaat?

Het begint al voor het zaaien, dan kan er blind geschoffeld worden om de vroeg gekiemde onkruiden al op te ruimen. Meestal gebeurt dit tijdens het zaaien van het gewas door eerst schoffels door het bereide zaaibed te halen en gelijk hierna te zaaien.

Als het gewas net boven staat is het de zorg om zoveel mogelijk onkruiden weg te schoffelen om oneerlijke concurrentie tussen gewas en onkruid te voorkomen. Dit kan op meerdere manieren. Met de wiedeg, op het oog en met camera gestuurde techniek. Een nadeel van wiedeggen kan zijn dat er schade ontstaat aan het gewas. Rijden op het oog is er vermoeiend en vraagt opperste concentratie gedurende de hele dag van de chauffeur. Cameratechniek biedt voor in beide situaties uitkomsten. Met de Wifo/Doorgrond Simply Smart Sideshift neemt de camera het gewas waar en schuift voor u de schoffel tot op één centimeter nauwkeurig op de gewasrij. Zo wordt er zeer nauwkeurig en efficiënt geschoffeld op het scherpt van de snede. De Wifo/Doorgrond Simply Smart Sideshift is te combineren met elke bestaande schoffel, zo is elke schoffel een precisie schoffel. De vison based cameratechniek bewijst al 15 jaar zijn krachten en garandeert u een strak schoffelresultaat!
Comentários


bottom of page