• Foto van schrijverHan Hilbrands

Controle punten aan Fieldbee GPS voor aanvang werkzaamheden.

Voordat je begint met het werken met de Fieldbee GPS kun je even een snelle controle uitvoeren aan de verschillende componenten van de Fieldbee apparatuur.

De volgende punten loop je kort bij langs

- ECU + Lampjes

Check de bekabeling van de ECU en de lampjes die branden/knipperen.

De Knop moet groen branden en de Wi-Fi en GPS knipperen oranje.

- Check de Wi-Fi router verbinding

Check eerst of de lampjes branden, de PWR brand constant, de ETH en WLAN knipperen. De ETH is van de ethernet-kabel, WLAN geeft aan dat er gegevens Wireless worden ontvangen en verzonden. Maak daarna verbinding met de WiFi-router en controleer via een ‘speedtest’ of de internet verbinding voldoende is. De speedtest kun je op google vinden door op ‘speedtest’ te zoeken.

Wanneer er geen internet is, check dan eerst of het abonnement nog actief is. Of stuur via ‘mb’s delen’ extra internet naar de simkaart. Start de Router altijd even opnieuw op als er instellingen veranderen, voordat de router echt uit is kan een tijdje duren.

- L2 Basestation

Maak altijd even contact met de L2 Basestation via de Toolbox App van Fieldbee. Deze video legt kort uit hoe je het base station checkt. De internet verbinding is hierbij zeer belangrijk.

- L2 ontvanger

Kijk altijd eerst even of het lampje knippert van de L2 ontvanger, maak vervolgens verbinding via de Toolbox app en controleer of de juiste NTRIP gegevens in de ontvanger staat. Wanneer je met het Basestation werkt, zorg voor de juiste gegevens van het Basestation.

- Algehele controle lekkages of speling

Hydraulisch

Doe aan het begin van het seizoen altijd even een fysieke controle op de slangen en kabels op lekkage of kabelbreuken, dit voorkomt uitval tijdens de werkzaamheden.

Mechanisch

Check altijd even of er een minimale hoeveelheid speling tussen de aansluiting aan het stuur en de autosteer ring zit, draai zo nodig de bouten aan of bevestig hem op een andere manier strakker.

Check daarna even of de autosteer unit nog goed gemonteerd kan worden zonder enige speling