top of page

Alle machines op doorgrond.nl

Fieldbee precisie GPS besturing

De drie belangrijkste voordelen van Fieldbee zijn: 

  1. Goedkope bewezen techniek werkzaam in 50 landen.

  2. Gebruiksvriendelijke eigen ontwikkelde Android app.

  3. Uitstekende uitwisselbaarheid tussen trekkers, ook geschikt voor oudere trekkers.

Raven precisie GPS besturing

De drie belangrijkste voordelen van Raven zijn: 

  1. Groot scherm voor het gemakkelijk werken.

  2. Uitgebreide mogelijkheden voor het aanmaken, indelen en beheren van percelen.

  3. Groot dealernetwerk voor goede ondersteuning.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Fieldbee en Raven RTK GPS besturing? 

Prijzen

Het instapbasis model van Raven is het CR7 scherm met handmatige besturing, deze set kost respectievelijk €2000.00 euro. De instap set van Fieldbee is de Fieldbee RTK GNSS met handmatige besturing, deze set is verkrijgbaar vanaf €1434.00 euro. Het systeem van Fieldbee werkt via een eigen ontwikkelde app die draait op een Android tablet. Beide sets hebben een nauwkeurigheid van +/- 25 centimeter en zijn gemakkelijk uit te breiden naar een hogere nauwkeurigheid.

Het meest uitgebreide systeem van Raven is het CR12 scherm met automatische RTK met werktuigbesturing en +/- 2 centimeter nauwkeurigheid. De set van Raven kost: €15000.00 euro. Fieldbee heeft twee uitgebreide sets beschikbaar: de mechanische autosteer-kit en de hydraulische autosteer-kit. De meest mechanische set van Fieldbee kost: €5500.00 euro en de hydraulische kit kost €7500.00 euro. Beide sets hebben een in combinatie met een RTK correctiesignaal een nauwkeurigheid van +/- 1 centimeter.

 

Schermen

Raven werkt via een eigen scherm, er is keuze uit het CR7 scherm en het CR12 scherm. Het CR7 scherm is een 7 inch scherm dat je kan gebruiken als stuurhulp maar ook geschikt is voor het automatisch sturen. Het CR12 scherm is een 12 inch scherm, het is geschikt voor het aanmaken, managen en bewerken van percelen. Ook kan je het scherm gebruiken voor het automatisch rechtrijden met een nauwkeurigheid van +/- 2 centimeter. Fieldbee werkt via een eigen ontwikkelde app die op vrijwel alle Android tablets en smartphones werkt. Er is dus geen extra scherm meer nodig in de toch al volle cabine.

Uitwisselbaarheid/toepasbaarheid

De Raven GPS techniek is trekker gebonden en is moeilijk uitwisselbaar tussen meerdere trekkers. De GPS ontvanger van Fieldbee is gemakkelijk van de ene naar de andere trekker te verplaatsen. De mechanische stuur-ring voor het automatisch rechtrijden past op vrijwel alle nieuwe trekkers. De hydraulische set van Fieldbee is zeer geschikt voor oudere trekkers die niet GPS voorbereid zijn vanuit de fabriek.

Naïo robots tegen onkruid

Naio Technologish is een Franse robotbouwer die focust op het bouwen van elektrische robots. De robots zijn uitermate geschikt voor wiedwerkzaamheden in verschillende gewassen.

Agrointelli multi robots

[Agrointelli is een Deense robotfabrikant. De Robotti is veelzijdig inzetbaar door het gebruikt van een conventionele drie-punts hefinrichting. Hierdoor is het mogelijk om met uw bestaande machine park autonome bewerkingen uit te voeren.

Optima precisie zaaien

De Optima zaaitechniek van Kverneland is zaaien op het hoogste niveau. Met de Optima precisiezaaier is het mogelijk om vollevelds in ruit- of vierkantverband te zaaien. Zo kunt u ook dwars op de zaairichting schoffelen om zo arbeid te besparen.

EcoRobotix, Zwitserse precisie

EcoRobotix is een Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in het produceren van precisie spotsprayers. Er

wordt gebruik gemaakt van Artificial Intelligence in combinatie met cameratechniek, deze herkent

het gewas en bespuit vervolgens de onkruiden met een microdosis middel.

De ARA spotsprayer van EcoRobotix blinkt ook uit in het bestrijden van aardappelopslag in gewassen als: bieten,

chicorei en uien.

bottom of page