top of page

Alle machines op Doorgrond.nl

EcoRobotix, Zwitserse precisie

Ecorobotix, Zwitserse precisie.

Voor agrariërs is het van belang de gewassen zoveel mogelijk te sparen bij bespuitingen, met de spotspraytechnieken van ecoRobotix is dit mogelijk. Met slimme software in combinatie met de camera’s weet de machine de onkruiden te bespuiten op een oppervlakte van 6x6 cm waarbij de machine het gewas zo veel mogelijk spaart. 

De ecoRobotix ARA spotsprayer blinkt uit in het bestrijden van aardappelopslag en onkruiden in de bieten, uien, cichorei en wortelen

Fieldbee precisie GPS besturing

De drie belangrijkste voordelen van Fieldbee zijn: 

  1. Goedkope bewezen techniek werkzaam in 50 landen.

  2. Gebruiksvriendelijke eigen ontwikkelde Android app.

  3. Uitstekende uitwisselbaarheid tussen trekkers, ook geschikt voor oudere trekkers.

Wifo, Simply Smart SideShift

De sterke combinatie van bewezen constructie- en camera techniek, toepasbaar op elke trekker en elke schoffel. De camera neemt het schoffelen van u over en zorgt precisie resultaten in alle gewassen. De simpele oplossing voor een strak resultaat. 

Agrointelli multi robots

Agrointelli is een Deense robot fabrikant. De Robotti is veelzijdig inzetbaar door het gebruikt van een conventionele drie-punts hefinrichting. Hierdoor is het mogelijk om met uw bestaande machine park autonome bewerkingen uit te voeren.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Fieldbee en gangbare RTK GPS besturing? 

Prijzen

De instapbasis modellen van vergelijkbare merken inclusief een scherm voor handmatige besturing, zitten respectievelijk op €2000.00 euro. De instap set van Fieldbee is de Fieldbee RTK GNSS met handmatige besturing, deze set is verkrijgbaar vanaf €1590, euro. Het systeem van Fieldbee werkt via een eigen ontwikkelde app die draait op een Android tablet. Beide sets hebben een nauwkeurigheid van +/- 25 centimeter en zijn gemakkelijk uit te breiden naar een hogere nauwkeurigheid.

Uitgebreidere systemen van vergelijkbare merken hebben automatische RTK met werktuigbesturing en +/- 2 centimeter nauwkeurigheid. Sets zoals omschreven hebben vaak een vanaf prijs van: €15000.00 euro. Fieldbee heeft twee uitgebreide sets beschikbaar: de Powersteer-kit en de hydraulische autosteer-kit. De Powersteer set van Fieldbee kost: €4900, euro en de hydraulische kit kost €8200, euro. Beide sets hebben in combinatie met een basisstation of een RTK correctiesignaal een nauwkeurigheid van +/- 2 centimeter.

 

Schermen

Vergelijkbare merken werken via een eigen scherm, hierin is een groot verschil in aanbod. De schermen zijn te gebruiken voor het handmatig rijden of voor het automatisch rechtrijden met een nauwkeurigheid van +/- 2 centimeter. Fieldbee werkt via een eigen ontwikkelde app die op vrijwel alle Android tablets en smartphones werkt. Er is dus geen extra scherm meer nodig in de toch al volle cabine.

Uitwisselbaarheid/toepasbaarheid

De GPS techniek van andere merken is veelal trekker gebonden en is moeilijk uitwisselbaar tussen meerdere trekkers. De GPS ontvanger van Fieldbee is gemakkelijk van de ene naar de andere trekker te verplaatsen. Fieldbee Powersteer past op vrijwel alle nieuwe en oudere trekkers. De hydraulische set van Fieldbee is zeer geschikt voor oudere trekkers die niet GPS voorbereid zijn vanuit de fabriek.

Farmdroid  zaai- en schoffelrobot

Een volledig elektrisch aangedreven autonome zaai- en schoffelrobot van Deense makelaardij.

De Farmdroid zaait en onthoud met behulp van RTK GPS de precieze locatie van de zaden, ook als er een misser tussen zit. Als er geschoffeld wordt weet de machine precies waar de zaden liggen en schoffelt hier vervolgens omheen en tussendoor. De Farmdroid schoffelt dus zowel IN de rij als TUSSEN de rijen

bottom of page